مشخصات فردی و زندگینامه
نام:علی
نام خانوادگی:طرفه
شهرت:طرفی
پست الکترونیک:ali_torfeh@yahoo.com
تخصص ها:فقه و اصول ، تاریخ و سیره ، ادبیات عرب

زندگی نامه

چکیده ای از زندگینامه حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ علی طُـرفه مشهور به شیخ علی طُرفی

 

  نسب

  

   معرفی نیای پدری

 

زندگینامه

 

 

 

  1- نسب شیخ على طرفى

 

 

 

حاتم طایى شخصیت معروف تاریخ که به بخشش و کَرَم مشهور است از دیار یمن است. و از عشیره بزرگ طِیّ. فرزند او عدى بن حاتم از یاران خاص پیامبر اسلام و امیرالمومنین بود. عدى سه پسر داشت به نام هاى طُرفه، طارف و طریف که هر سه در جنگ صفین در رکاب امام خود به دست سپاه معاویه به شهادت رسیدند. داستان ایمان آوردن عدى، تعریف کم نظیر پیامبر از او و همچنین داستانهایى که از فداکاریها و ارادت او و فرزندانش نسبت به خاندان عصمت و طهارت خبر مى دهند بسیار است.خانواده عدى پس از اسلام آوردن به خدمت پیامبر مکرّم اسلام به مدینه آمدند و پس از دوره حیات ظاهرى ایشان و در دوره حکومت امیرالمومنین به کوفه هجرت کردند   .عشیره بزرگ بنى طُرُف که از بنى طِىّ هستند اکنون در یمن، عراق و جنوب خوزستان زندگى مى کنند. حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ على طُرفى (طُرفی) فرزند مرحوم آیت الله حاج شیخ عیسى طرفى از همین عشیره اند. از افتخارات این خانواده همین بس که همه اجداد آنان از بزرگان و علماى مخلص و مجاهدند و به ارادت به اهلبیت و مردمى بودن شهره اند  ..

 

 

 

  2- همه قبیله من عالمان دین بودند  ...

 

 

 

حاج شیخ على طرفى فرزند شیخ عیسی فرزند شیخ سالم فرزند شیخ محمد  ...

 

آیت الله حاج شیخ عیسى طرفى از فقهای مجاهد و بزرگ خوزستان است. ایشان در جوانى به عشق معارف اهلبیت علیهم السلام به نجف اشرف هجرت کردند و نزدیک به20 سال از عمر پر برکتشان را صرف تحصیل علوم حقه شیعه کردند. آیت الله طرفى پس از کسب اجازه اجتهاد و به درخواست مردم دیار خود و دستور مراجع عظام نجف به ایران بازگشتند و به ارشاد اهالى خوزستان پرداختند. ایشان از سال 41 با حضرت امام آشنا شده و به نهضت پیوستند. حاج شیخ عیسى طرفى نماینده حضرت امام و اولین امام جمعه دشت آزادگان و امام جمعه موقت آبادان بودند. محبوبیت ایشان میان مردم عرب و عجم خوزستان زبانزد است. شیخ سالم پدربزرگ حجت الاسلام شیخ على طرفى از بزرگان و عالمان مجاهد و مردمى بوده است که در واقعه معروف جهاد عشایر بنى طرف علیه غاصبان انگلیسى حضور داشته است. شیخ محمد پدر شیخ سالم از علماى بزرگ و مخلص و صاحب کرامت بوده است. در سفرى که به زیارت حضرت امام رضا علیه السلام میرفته، به سختی بیمار می شود و حضرت را در راه زیارت کرده و از ایشان شفا مى گیرد. و با مرکبی که حضرت به ایشان عطا فرموده بودند راه طولانی مشهد را در اندک زمانی با طیّ الارض می پیماید. مقبره ایشان در دشت آزادگان واقع در همیلی نزدیک مقبره سید خلف است  .

 

 

 

  3- نگاهی کوتاه به زندگی روحانی مبارز و رزمنده بسیجی، نماینده امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (دام ظله) و امام جمعه دشت آزادگان (سوسنگرد، بستان و هویزه  )

 

 

 

ما زنده از آنیم که آرام نگیریم

 

موجیم که آسودگى ما عدم ماست

 

 

 

 

 

حجت الاسلام و المسلیمن حاج شیخ علی طُرفی (طُرفه) دهم مهرماه سال 1328 دیده به جهان گشود. پدرش علامه مجاهد حضرت آیت ا لله حاج شیخ عیسی طُرفی از علمای خوزستان و یاران حضرت امام بودند که از ابتدای نهضت حضرت امام (ره) ضمن ارتباط مستمر با ایشان، به مبارزه با رژیم شاهنشاهی پرداختند و بارها از سوی ساواک مورد بازجویی قرار گرفتند. پس از انقلاب از سوى حضرت امام خمینى(ره) به عنوان نماینده در آبادان، سوسنگرد، بستان و هویزه انتخاب شدند. حاج شیخ عیسی طُرفی دوشادوش رزمندگان اسلام در خط مقدم جبهه حاضر می شدند و با سخنرانی های پرشور خود در دل هاى بسیجیان شوق مجاهدت و ایثار در راه خدا را افزون مى کردند. ایشان سرانجام در سال 61 بر اثر عارضه قلبی به ملکوت اعلی پیوستند و به وصیت خودشان در میان شهدای جنگ در گلزار شهدای اهواز به خاک سپرده شدند  .

 

حجت الاسلام حاج شیخ علی طُرفی تحصیلات ابتدایى و متوسطه را تا دوم دبیرستان در آبادان سپری کرد و سال هاى پایانى دبیرستان را در سوسنگرد به آخر رساند. از خاطرات شیرین ایشان در سنین نوجوانی، ملاقات با حضرت امام خمینی (ره) به همراه پدرشان است. در این باره چنین مى گویند: اولین بار سال 41 به همراه مرحوم والد با حضرت امام رضوان الله تعالی علیه در بیت ایشان واقع در محله یخچال قاضی قم ملاقات کردم. چهره امام و بیان ایشان چنان جذاب و زیبا بود که مجذوب ایشان شدم. من در آن زمان 13ساله بودم و همان ملاقات در روح و جان من تأثیر عمیقی گذاشت به طوری که عاشق امام و سخنان و خط مشی انقلابی ایشان شدم. به گفته حجت الاسلام طُرفی، از همان زمان که مرحوم آیت الله حاج شیخ عیسی طُرفی با امام در شهر مقدس قم ملاقات کردند، خانه ایشان کانون گرم انقلاب و سیره امام، الگوی جاویدان زندگانیشان شد. این سیره عملى از آغاز نهضت مقدس حضرت امام تا مرحله پیروزی و تا به امروز تداوم دارد. وى پس از اخذ دیپلم، برای گذراندن دوره نظام وظیفه به شهرهای تهران، کرمان و شیراز اعزام شدند و پس از طی دوران خدمت سربازی، حدود سال 1350 جهت تحصیلات حوزوی به شهر مقدس قم هجرت کرد. اوج فعالیت انقلابی حجت الاسلام طُرفی از زمان شروع نهضت و در دوران طلبگی در شهر مقدس قم متبلور گردید. در آن زمان ضمن تماس و ملاقات با عده ای از پیروان و شاگردان حضرت امام و منتسبین به بیت شریف ایشان از جمله: آقای اعرابی داماد امام، به مبانی نهضت امام آگاهی یافته و خود یکی از مبلّغین و مروّجین آن شد و با شرکت در راهپیمایی ها و پخش اعلامیه و... به انجام وظایف انقلابى پرداخت. در سال های 56 و 57 به منظور آگاهى بخشى به مردم مانند رساندن اعلامیه و نوار سخنرانی های انقلابی، به صورت مستمر به شهرهای خوزستان به ویژه آبادان سفر می کردند و در مساجد، مجالس، محافل و نشست های سرّی با ایراد سخنرانی، آخرین مواضع انقلاب را تبیین می کردند  .

 

 

 

اهم فعالیت های ایشان در سال های قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را مرور می کنیم  :

 

 

 

·                   شرکت در راهپیمایى ها، از جمله شرکت در اولین راهپیمایی انقلابی 19 دی قم  .

 

·                   تهیه نوارهای سخنرانی و اعلامیه های انقلابی و ارسال آن ها به آبادان و سایر شهرها  .

 

·                   تهیه وسائل تکثیر اعلامیه و ارسال آن به آبادان

 

·                   تشکیل جلسات آموزش قرآن کریم برای جوانان در در آبادان و آگاهى بخشى انقلابی در خلال جلسات  .

 

·                   سخنرانی های انقلابی در مساجد و محافل مردمی  .

 

·                   سازماندهی و راه اندازی راهپیمایى در مناطق شهری و روستایى  .

 

·                   تسخیر رادیو تلویزیون آبادان در ابتدای انقلاب  .

 

حجت الاسلام طُرفه پس از انقلاب وظایف انقلابى خود را پى گرفت. برخى از این فعالیت ها چنین است  :

 

·                   تشکیل ستاد عشایر آبادان و نظارت بر کمیته های محلی که مشتمل برکمیته های مهم مرزی اروندرود بود  .

 

·                   حل مشکلات اجتماعی و اختلافی با تشکیل کمیته ای به نام کمیته حل اختلاف که جایگزین برخی از شعب دادگستری به صورت موقت بود.

 

·                  مبارزه با قاچاق.

 

·                  مبارزه با گروهک های منافق و کمونیست و انهدام پایگاه های آنان که به عناوین مختلف از قبیل چریک های اقلیت و اکثریت در آبادان فعالیت داشتند.

 

·                  مدیریت رادیو نفت ملی آبادان.

 

·                  تشکیل مجمعا لخطبای آبادان.

 

·                  تشکیل مجمعا لشعرای آبادان.

 

·                  تأسیس مرکز الثقافی (مرکز فرهنگی) آبادان.

 

·                  راه اندازی محافل شعر و ادب انقلابی به زبان عربی و ضبط و پخش آن از صدا و سیما.

 

 

 

حاج شیخ علی طُرفی در مدت هشت سال دفاع مقدس و غیورانه از مرزهاى ایران عزیز، دوشادوش رزمندگان حضوری آگاهانه داشتند.

 

پارها ى از فعالیت هاى ایشان در سال هاى دفاع و پس از آن چنین است:

 

 

 

·                     حضور در جبهه ها از اولین روز شروع جنگ تحمیلی تا پایان آن به عنوان نیروی رزمی و فرهنگی در رادیو و کمیته انقلاب اسلامی

 

·                     بیش از 12 سال نماینده حضرت امام و رهبرى و امام جمعه دشت آزادگان (سوسنگرد، بستان و هویزه).

 

·                     تهیه سلاح و مهمات جنگی و تدارک نیازمندی های جبهه رزمندگان عشایر آبادان.

 

·                     حضور مستمر درخطوط مقدم نبرد.

 

·                     رئیس ستاد پشتیبانی جنگ دشت آزادگان و تهیه و ارسال کمک های مردمی براى رزمندگان اسلام.

 

·                     نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سوسنگرد، بستان و هویزه.

 

·                     نماینده جامعه روحانیت در بنیاد مسکن.

 

·                     رئیس جمعیت هلال احمر دشت آزادگان.

 

·                     رییس ستاد اعزام روحانیون به جبهه دشت آزادگان.

 

·                     سرپرست امور فرهنگی جهادسازندگی آبادان در دوران جنگ.

 

 

 

سایر سوابق و مسئولیت های علمی، فرهنگی و سیاسی حجت الاسلام طُرفی:

 

 

 

·                  بیش از 30 سال تحصیل و تدریس در حوزه های علمیه و همچنین افتخار تلمذ سطوح نزد استادانی چون: مدرس افغانی، تهرانی، سید علی علوی، شیخ حسین قطیفی، بحث خارج نزد آیات عظام مرحوم میرزا جواد تبریزی، مکارم شیرازی، سید کاظم حایری.

 

·                  بنای بیش از 40 باب مسجد و بناى حوزه علمیه و مصلای دشت آزادگان.

 

·                  مسئول بخش عربی رادیوهای استان خوزستان.

 

·                  مسئول بخش عربی صدای سپاه پاسداران استان خوزستان.

 

·                  سرپرست اداره اوقاف و امورخیریه آبادان.

 

·                  رئیس شورای حل اختلاف دادگستری آبادان.

 

 

 

ایشان صاحب تألیفات متعددى هستند که از آن جمله کتابب «آبادان در تاریخ اسلامی» و «مساجد آبادان» به چاپ رسیده است. و تألیفات دیگرشان از جمله «طیّ قبیله المؤمنه»، «نامه ی امام جعفر صادق علیه السلام به دولتمردان» ، «الزرع و الزراعه»  و «الاخلاق الاسلامی»، «دیوان اشعار عربی و فارسی» در شرف چاپ هستند.

 

و آخر دعوانا أن الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا أبی القاسم محمّد و علی أهل بیته الطّیّبین الطّاهرین المعصومین المنتجبین و اللّعن الدّائم علی أعدائهم أجمعین إلی یوم الدین.